Friday, February 16, 2007

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΜΗΔΕΝ ΕΙΣ ΤΟ ΠΗΛΙΚΟ

'Ασχημα για το ελληνικό ποδόσφαιρο, εξελίχθηκαν οι πρώτοι αγώνες της φάσης των <<32>> του κυπέλλου ουεφα.Οι δυο μοναδικοί εκπρόσωποι της χώρας μας η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός υπέστησαν ήττες,που <<ψαλιδίζουν>> σε μεγάλο βαθμό τις όποιες ελπίδες πρόκρισης υπήρχαν.

Η ήττα της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ με 2-0 από την Παρί,ήταν απρόσμενη καθώς οι προσδοκίες που είχε δημιουργήσει η ένωση με τις εμαφανίσεις της στο Τσάμποιονς Λιγκ φέτος,ήταν μεγάλες.Άλλωστε,η Παριζιάνοι αν και διαθέτουν αναμφίβολα μια ποιοτική και άξια σεβασμού ομάδα,δεν αποτελούν σε καμμία περίπτωση φόβητρο φέτος και μάλιστα παλεύουν για τη σωτηρία στο γαλλικό πρωτάθλημα.

Για αυτό το λόγο,η Παρί κατέβηκε στον αγώνα με πολλούς αναπληρωματικούς,ετσι ώστε τα αστέρια της να είναι ξεκούραστα εν όψει της δύσκολης συνέχειας.Εκ πρώτης όψεως αυτό θα φάνταζε ως το μεγάλο πλεονέκτημα για την ΑΕΚ,όμως αποδείχθηκε τελικώς Μπούμερανγκ.

Οι νέοι παίκτες που χρησιμοποίησε ο Λε Γκουέν,άρπαξαν από τα μαλλιά την ευκαιρία και δημιουργούσαν διαρκώς ρήγματα στην άμυνα των κιτρινόμαυρων,με κύρια όπλα την ταχύτατη ανάπτυξη και τις φαρμακερές αντεπιθέσεις.Το γκόλ ήταν θέμα χρόνου να έρθει και δυστυχώς ήρθε σε κομβικά σημεία και μάλιστα εις διπλούν,στα τέλη των ημιχρόνων.

Από την άλλη,η ΑΕΚ αν και ξεκίνησε δυναμικά,δεν μετουσίωσε σε γκολ τις ευκαιρίες που είχε και <<ξεφούσκωσε>> στο δεύτερο ημίχρονο που ανήκε ολοκληρωτικά στην Παρί.Οι περισσότεροι παίκτες έμειναν από δυνάμεις και έγιναν έρμαια στις ορέξεις των Γάλλων.

Μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την εικόνα της ομάδας,φέρει ο Λορέντσο Σέρα Φερέρ.Ο Ισπανός τεχνικός,αν και έχει εφαρμόσει επιτυχώς το ροτέισον αυτή τη φορά το παράκανε.Παρέταξε στο γήπεδο μια ομάδα που αποτελούταν από παίκτες που δεν έχουν αγωνιστεί καθόλου με αυτή τη σύνθεση και χρησιμοποίησε τον μαχητικό,αλλά αναποτελεσματικό Καπετάνο, που προερχόταν από μεγάλη απραξία, στην κορυφή της επίθεσης.Μάλιστα,οι τραυματισμοί που υπήρξαν δεν επέτρεψαν την είσοδο του Λυμπερόπουλου που έλειπε εμφανώς από το παιχνίδι.

Είναι εμφανές οτι στην ΑΕΚ,προτίμησαν να προφυλάξουν παίκτες εν'όψει του ντέρμπι με τον ΠΑΟ που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την έξοδο στο Τσάμπιονς Λίγκ και δεν αντιμετώπισαν τον αγώνα με την δέουσα σημασία.

Σε όλη την Ευρώπη οι ομάδες,εκτός αν υπάρχουν ειδικές συνθήκες,ξεκουράζουν τους παίκτες στα παιχνίδια του πρωταθλήματος για να έιναι έτοιμοι για τα ευρωμάτς.Στην Έλλάδα,ξεκουράζουμε τους παίκτες στην Ευρώπη για να είναι έτοιμοι στο πρωτάθλημα!Όπως και να το κάνουμε όμως,είναι πολλά τα λεφτά ... Ντέμη!!

Ας πάμε στα του Παναθηναϊκού τώρα.Οι πράσινοι,ήταν καλύτεροι απ'ότι θα περίμενε κανείς με βάση την εικόνα της ομάδας τον τελευταίο καιρό και πραγματοποίησαν μια πολύ καλή εμφάνιση,τηρουμένων των αναλογιών.

Παρα ταυτα, αν και με βάση την εικόνα του αγώνα το 3-1 φαντάζει πλασματικό,η Λάνς πήρε τη νίκη και ταυτόχρονα, μια πολύτιμη διαφορά για τον επαναληπτικό,στον οποίο έχει σαφώς το πάνω χέρι.

Οι παίκτες του παναθηναϊκού,ήταν στημένοι πολύ καλά από τον Μουνιόθ που διάβασε το ματς και κατάφερναν να διαφυλάσσουν επιτυχώς τα νώτα τους,ενώ παράλληλα έψαχναν με αξιώσεις το γκολ.

Μετά το γκολ της Λάνς στο Β',το παιχνίδι απέκτησε έναν γρήγορο ρυθμό με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω και αυτό οφείλετε κυρίως στο οτι ο Παναθηναϊκός έπρεπε να κυνηγήσει το γκολ.Το γκόλ,ήρθε με ένα καταπληκτικό σουτ του Σαλπιγγίδή,όμως το αποτέλεσμα τελικώς δεν ήταν το ποθητό.

Ο παναθηναϊκός πλήρωσε τα δικά του λάθη,αφού προδόθηκε από δυο παίκτες που είναι καιρό ντεφορμέ αλλά συνεχίζουν να χρησιμοποιούνται.Ο λόγος για τον Μάριο...Γκελίνοβιτς(οι γκέλες του τελευταία είναι αναρίθμητες),που έκανε ανεπιτυχή έξοδο στο 2-1 και για τον Λουκά Βύντρα,που από το πουθενά παραχώρησε ένα αχρείαστο πέναλτι.Ο ΠΑΟ,είχε τις ευκαιρίες και για δεύτερο γκολ και το οτι δεν επιτεύχθη αυτό,ίσως αποδειχτεί τροχοπέδη.

Τα πράγματα έγιναν πολύ δύσκολα και για τον ΠΑΟ και για την ΑΕΚ,και οι ελπίδες πρόκρισης είναι ΄πλέον από λίγες(για τους πράσινους),έως μηδαμινές(για την ένωση).Μέσα σε όλα αυτά,το ευχάριστο έιναι οτι η Ελβετία και η Βουλγαρία δεν έχουν ομάδες που να συνεχίζουν στην Ευρώπη κι έτσι δεν κινδυνέυουμε να χάσουμε την 15η θέση στην βαθμολογία της Ουεφα...

2 σχόλια:

Anonymous said...

kala ta les file,einai dyskola ta pragmata kai eginan polla lathi.pantws,pistevw oti o PAO exei arketes pithanotites kai isws prokrithei.

Anonymous said...

distihos apo ta psila , sta hamila.apo tin 6ada tis evropis 15oi...ke to hirotero oti den diafenenete fos ston orizonta...